A year from now you’ll wish you had started today.

Den rubriken hade jag på ett inlägg för exakt ett år sedan. Den 15 augusti 2012. Och jag hade börjat då, vilket jag är väldigt glad för idag ett år senare. Jag har gjort många misstag under året som har gått. Jag har kämpat på, fallit ner, gjort stora framsteg och tagit flera kliv tillbaka.

Det är ofta svårt att märka hur man förändras själv. Det som kan vara väldigt omotiverande med träning och bra kosthållning är att det tar tid, man förvandlas inte över en natt och man måste vara konsekvent. Nu och ibland måste man tillåta sig att stanna upp och ta sig tid att se hur långt man har kommit. Om inte annat för att få en liten kick och en klapp på axeln från sig själv. Trots alla gånger som jag har gett upp, trots alla gånger som jag har klämt i mig ett kilo godis för att ”jag ändå aldrig kommer att nå mina mål”, alla gånger som jag har sagt till mig själv att det här är något som jag inte klarar av, som är ouppnåeligt. Trots det, så har jag faktiskt gjort framsteg.

Jag har länge debatterat med mig själv om jag ska lägga ut den här bilden. Det är nämligen min före-bild. Helt ärligt så skäms jag när jag tittar på den nu. Den påminner om en tid då jag mådde fysiskt och psykiskt väldigt dåligt. Jag har under min uppväxt alltid varit väldigt smal och vältränad. När jag en dag tittade mig i spegeln och inte längre kände igen mig själv så kände jag att det var dags att göra något. Blicken var död, musklerna obefintliga och kroppen visade exakt hur jag mådde inombords – det vill säga försummad och förfallen.

Så jag började.

föreefter2

Vilket tar mig tillbaka till den 15 augusti 2012. Exakt ett år sedan. Vägen var krokig men jag var fortfarande på väg. Det var en svettig dag som vilken annan, en tränande dag. En dag med ett syfte.

Jag har många gånger frågat mig själv varför jag tränar. Varför jag lägger ner den tid och energi, svett och tårar, på träningen. Svaret är att det ger mig ett syfte, ett mål, en drivkraft även när det inte finns i någon annan del av mitt liv. Och big surprise – när träningen fungerar, när den rutinen finns så faller även resten av pusselbitarna på plats.

foto1956 foto1967

En dag med ett syfte precis som idag. Det är intressant att gå tillbaka och titta på bilder, mått och vikter. Mätbara skillnader. De är konkreta och går inte att förneka. Bra att ha när det känns som att man står och trampar på samma ställe, när det känns som att någon har tryckt på livets paus-knapp. Andra inte så konkreta saker som faktiskt har hänt under året är:

– Jag har vågat prova saker, misslyckats, för att sedan prova igen.
– Jag har blivit starkare, både fysiskt och psykiskt.
– Jag har lärt mig och varit öppen för nya idéer, för olika vägar mot samma mål.
– Jag tar hand om mig själv och har blivit bättre på att sätta mig själv och min kropp i första rummet.
– Jag är snällare mot mig själv.
– Jag tror på mig själv och min kapacitet. Jag vet att jag kan.

IMG_20130809_125443-2 IMG_20130809_125623-2

IMG_20130724_120420IMG_20130724_120939-2

Dags för nya riktiga progress-bilder kanske? And here’s to another year och mot 15 augusti 2014!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s