Mallorca – Dag 3

Onsdagen var en sådan dag som flöt förbi utan att något speciellt uppseendeväckande hände. Det var växlande molnighet och alla fem var något trötta efter de få timmar sömn vi hade fått under de senaste dagarna. Förmiddagen spenderades halvsovandes på stranden där den enda höjdpunkten var en tripp på ”ufot” – det vill säga att i en rasande fart åka på ett uppblåst tefat efter en speedboat. Vi var nog alla mest nervösa inför möjligheten att ramla av mitt ute på det öppna havet och bli lämnad där med endast sin flytväst att hålla fast vid. Jag vet att jag var det åtminstone. Inte minst för att de två båtförarna verkade lite svagt ointresserade och likgiltiga till sitt jobb. Det intryck som de utstrålade var inte så förtroendeingivande, to put it in a nice way. När vi var tillbaka på stranden efter tio minuters krampaktigt hållande och halvt panikartat skrikande så saknade vi ingen medlem i gänget åtminstone, så vi slapp undersöka våra kära kapteners hängivenhet närmare som tur var.

Under eftermiddagen drog regnmolnen in. Vi var trötta, blöta och dessutom övertygade om att det skulle spöregna resten av veckan eftersom SMHI utlovade det. Varning för storm på lördag också. Humöret var inte på topp så vi bestämde oss för att sätta oss på en restaurang längs strandpromenade som vi inte hade provat förut. Törstandes efter en god strawberry daquiri hamnde vi på Kalima Beach. De daquiris som vi hade testat tidigare dagar på baren som låg bredvid Titanic var helt fantastiska med färska jordgubbar och rom så vi hade lika höga förhoppningar nu. Bartendern som tog emot oss var en kvinna i trettioårsåldern som såg ut som en yngre syster till Angelina Jolie. Tyvärr var hon inte lika trevlig som hon var snygg. Som skjuten ur en raket sprang hon runt och hämtade menyer, gjorde drinkar och serverade dem vid vårat bord för att så fort som möjligt få återgå till det hon gjorde innan. Det vill säga att stå och se uttråkad ut vid bardisken. Service, joråsatte… Våra daquiris smakade värre efter varje klunk och det var uppenbart efter första anblicken att det in fact var slushies som toppats med lite alkohol. Humöret var inte på topp. Som sagt.

Det här var helt klart resans low point. Regnet sipprade in genom solskyddet som vi hoppades skulle fungera som tak. Det var kallt. Drinkarna var odrickbara och vi var övertygade om att resten av veckan skulle bli lika tråkig och grå.

IMG_6511

Kvällen spenderade vi på en balkong med en varsin Smirnoff Ice alternativt Smirnoff-drink i handen, innerligt bedjandes att morgondagen skulle komma med bättre gåvor än den här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s